tro på dig själv

lejas.jpg

”Affirmationer är en sorts självsuggestion: påståenden av positiv karaktär som så att säga bekräftar det mål man vill uppnå.

Positivt tänkande är grunden för olika former av mental träning. Det innebär att negativa tankar ersätts med positiva motsvarigheter, och ouppnåeliga dagdrömmar med mål som är möjliga att nå. I mången läkekonst är positiva tankar och föreställningar en huvudsaklig källa till förändring och tillfrisknande.”

från: alternativmedicin.se (läs mer…)

Affirmationer är alltså små påståenden som man ska upprepa till sig själv om och om igen tills att man tror på dem själv! Exempel på affirmationer är ”Jag är bra och duger som jag är”, ” Jag är vacker” eller kanske ”Jag kan flyga, jag är inte rädd!” :) Jag tycker att det är ganska intressant. Undrar om det skulle fungera? I så fall borde min vara ”Jag klarar det här!”. Vad hade din varit? :) 

  1. 02 feb 2008 · 8:25 e mtherre

    Samma här! Min sambo o jag pratade med ett par igår och han sa något i stil med (när han pratade om mig) ”Hon har inte trott på sig själv under våra sex år tillsammans och varje gång hon företagit sig något har hon ju lyckats!” Kanske dags att börja tro på sgi själv med andra ord? ;)

  2. 02 feb 2008 · 8:52 e mJennie

    Tack , detsamma, din var mycket fin :)

  3. 02 feb 2008 · 10:31 e mcarola

    Intressant inlägg!! Jag är mycket för att alltid påpeka det positiva i situationer hur hemskt det än ser ut. Positivitet smittar av sig och är mycket trevligare än massa negativitet.

    Min affirmation är nog att jag säger till mig själv: ”Även om allt skiter sig och känns hopplöst så har jag alltid mig själv och vet vem jag är” Det har lett till att jag blir mycket mer positiv och inte lika rädd för att göra bort mig. Vad är det värsta som kan hända liksom ;-)

    Kram!

  4. 03 feb 2008 · 1:23 f mSara

    Jag brukar köra med ”det värsta som kan hända är [..] och händer det så gör det.”

  5. 03 feb 2008 · 4:01 e mMaria

    Jag tror verkligen att det fungerar med positivt tänkande och afirmationer. Jag försöker ofta vända negativt tänkande till nått positivt.

  6. 04 feb 2008 · 7:19 e mkristina

    med positivt tänkande orkar man motgångar lättare. det är verkligen så. att försöka se ljust på saker och ting att de löser sig gör att man orkar mer och inte stressar upp sig lika mycket.

    linnea, jag har en nyfiken fundering. jag tycker det är snyggt att klippa bort bakgrund och sånt på kort, och har försökt använda photoshop. men jag får inte till det. vet du hur man gör? :)

    kram

  7. 04 feb 2008 · 9:09 e mMinna

    Min skulle också vara ”jag klarar det här”. Lätt.

Tyck till